idersl

14 Ekim 2016 Cuma

Kuzuların Sessizliği (1991)


Yönetmen:  Jonathan Demme
Ülke: ABD
Tür :Suç/KorkuGerilim
Vizyon Tarihi 1991

Bütçe: 19 Milyon Dolar
Hasılat:277 Milyon Dolar
İmdb: 8.6
Benim puanım: 9.0




       Dünya sinemasının en iyilerinden olarak gösterilen  ve   ABD Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilen Kuzuların Sessizliği, gerilimin psikolojinin ve polisiye türünün korku içerisinde eritildiği bir başyapıttır.  




Hikaye



Hannibal
        Çok uzatmadan konuya girecek olursak film   yeni bir FBI çalışanı olan Ajan Starling'in o an işlenen bir cinayet serisini çözmede görevlendirilmesiyle başlıyor. İlk adım olarak Clarice Starling  daha önce psikiyatr iken yamyamlık yapan bir seri katile dönüşen Hannibal  Lecter ile  tanışır ve ondan Bufalo Bill olarak adlandırdıkları seri katili bulmak için yardım ister. Lecter , Starling'in geçmişi hakkında bilgi almak karşılığında ipuçları verir ve aralarındaki ikili oyun  Lecter kaçıp serbest kalana kadar ve Bill bulunana kadar devam eder.



Clarice Starling      
      Hannibal benim için çok etkilendiğim karakter olmakla beraber bence filmin en karizmatik karakteridir. Duruşu , konuşması ve hapisteyken bile sorgulayan Starling'i sanki koşullar tam tersiymiş gibi gerilime sokması insanı fazlasıyla etkiliyor. Bunun yanında bütün karakterlerin geçmişle ilgili problemleri olduğunu görüyoruz , Lecter hakkında pek bir şey bilmesek bile Starling ve Bill hakkında derin karakter çözümlemeleri filmdeki diyalogların arasına çok iyi yerleştirilmiş. Yani film boyunca karşısındakini çözmeye çalışıp hakkında varsayımlarda bulunan çok bilmiş karizmatik karakterlerle karşılaşıyoruz. 



        

2 yorum:

  1. Vay beee kuzuların sessizliği filmi bana hep çocukluğumu hatırlatır. Gerçekten harika bir filmdi.

    YanıtlaSil
  2. nefes almaya bile çekinerek izlediğim bir filmdi. :)

    YanıtlaSil